De Perfecte Wintersport

Skiën

De Linga en Pré la Joux zijn verreweg de twee belangrijkste skiliften in Châtel. Ons appartement ligt hier precies tussenin. De eerste is gelegen op drie busminuten van het appartement en geeft toegang tot het Linga gebied. De tweede lift is gelegen op zeven busminuten van het appartement en geeft toegang tot het Portes du Soleil gebied. Dit enorme skigebied beslaat in totaal 650km pistes, verdeeld over 7 dorpen en 2 landen. Het is mogelijk om via een ‘groene loipe’ en een weitje terug te keren naar het appartement. 

Langlaufen

Het appartement is ook voor langlaufliefhebbers een prima startplaats omdat zich zowel vóór als achter het appartementencomplex diverse langlauf loipes bevinden.

Voor Gevorderden en Beginners

Voor beginners zijn er voldoende eenvoudige pistes te vinden in het Linga-gebied. Voor de gevorderden en de zeer verwende skier biedt het enorme ski-gebied Portes du Soleil onbegrendse mogelijkheden. Voor snowboarders is er in Avoriaz zelfs een speciaal aangelegd parcours. In het ski gebied Portes du Soleil zijn twaalf Frans-Zwiterse skigebieden met elkaar verbonden. U vindt er 275 skiliften en 650km piste in diverse moeilijkheidsgraden. 

Bobsleebaan & Schaatsen

Ook is er een bobsleebaan die vanaf februari geopend is. Bij het meer van Vonnes is een ijsbaan die zowel overdag als ’s avonds geopend is. Op donderdag is er avondskiën op de Linga. Kortom: Dit gebied is een waar ‘El Dorado’ voor de wintersportliefhebbers.