Een Actieve Zomervakantie

Meer dan een wintersportgebied

Châtel is veel meer dan alleen een wintersportgebied. Een bezoek in de zomer is dan ook zonder meer de moeite waard. U kunt er volop genieten van de prachtige omgeving met zijn overweldigende natuurschoon. Châtel is een uitstekend vertrekpunt voor tal van activiteiten en prachtige wandelingen. Voor zonaanbidders is het ook op het balkon van het appartement prima vertoeven: vanaf tien uur ’s morgens tot zonsondergang kunt u er volop genieten in de zon. 

Tal van Activiteiten

 • Avontuurlijk raften op de rivier de Dranse.
 • Met de mountainbike kunt u uitgebreide fietstochten naar verschillende plaatsen maken. Diverse belangrijkste liften, die ook in de zomer geopend zijn, zorgen voor de verbinding tussen de routes.
 • Durfals kunnen zich wagen aan een parapenten of u maakt een vlucht met de zgn. Fantasticable, een kabel waaraan u met een kleine 100 kilometer per uur over het ravijn bij Pré la joux vliegt. 
 • In Champoussin (CH) vindt u een uniek parcours sportief. Een uitgezette tocht in de bomen. Voor kinderen is hier ook een parcours uitgezet.
 • Behalve lekker eten in de uitstekende restaurants in de omgeving, kunt u ook kaasproeven bij de locale boeren. 
 • Voor een rustig avondje uit kunt u ook kiezen voor een bezoek aan de bioscopen in de omgeving.

Wandelgebied

Het wandelgebied van Châtel is in principe onbegrensd. Al wandelend kunt u genieten van het imponerende berglandschap en de unieke Alpen-flora. Achter het appartementencomplex beginnen al de diverse uitgezette wandelroutes. Gemakkelijk, gemiddeld of zwaar. Net wat u zoekt. In het appartement is een gedetailleerde wandelkaart aanwezig en vindt u een beknopte beschrijving van enkele wandelroutes.  

Weinig Hoogteverschil

 1. Lac de Vonnes richting Pre la Joux, voorbij Maison des vacances de Dranse oversteken en borden volgen naar lac de Vonnes, dit ligt in het dorp. Ongeveer één uur lopen. Je kunt ook met de bus weer terug.
 2. Col des Bassachaux, met de auto naar Pre la Joux, dan verder naar plain Dranse, (enkele restaurants) je kunt nog verder met de auto naar Bassachaux. Hier vandaan kun je wandelingen maken op hoogte. Richting Pointe de Chésery. 

Gemiddeld Hoogteverschil

 1. Les Boudines, richting maison de vacanes ‘Tres les Pierres’ vervolgens de borden volgen richting Les boudimes. Hier zijn steeds aardige watervalletjes. Je kunt hier afwisselend in de schaduw en de zon lopen. Bovenaan is een weitje. Je kunt dan ook stijl naar beneden met het ‘bruine pad’. Trek hiervoor goede schoenen aan, erg stijl. 2,5 uur wandelen.
 2. Pre la Joux, richting Pre la Joux, voorbij maison de vacanes de Dranse oversteken en borden volgen naar Pre la Joux. Aan het eind kom je bij de dranse en het kikkermeertje uit. 2 uur wandelen. 

Groot Hoogteverschil

 1. Mont de Grange, hoogte: 2430 meter, richting maison de vacances ‘Tres les Pierres’ vervolgens de borden volgen richting Mont de Grange. Dit is een zware dagtocht. In het begin erg stijl. 20 tot 25%. Zorg voor warme kleding en genoeg te drinken en te eten. Een tocht voor stabiel en helder weer. Op de top kun je het meer van Genève zien, de Junkfrau, de Matterhorn en de Mont Blanc. Er is een wandelkaartje in het appartement. Met kleuren wordt goed de moeilijkheidsgraad aangegeven. Heel veel plezier!

Mountainbiken

In Portes du Soleil kan je onvoorstelbaar veel routes biken. Er zijn mooie single tracks van eenvoudig tot supertechnisch waarbij af en toe een voetje aan de grond nodig is. 

Vanuit Châtel

 • Via Avoriaz naar Morzine/Les Gets prachtige afdalingen door het bos.
 • Via Linderets naar Les Crosets een mooi relaxed begin van de dag om uiteindelijk via col de Cou (waarschijnlijk zwaarste klim in de Portes du Soleil) naar Morzine af te dalen.
 • Naar Morgins pendelen over de weg (of via de elektriciteitspalen) daar de stoeltjeslift La Foileuse pakken en dan twee leuke single track downhills pakken en weer met La Foilleuse omhoog om uiteindelijk via Champoussin, Les gets, Lindarets en Pre la Joux al bikend een rondje te maken terug naar Châtel.
 • Tegenover het Appartement bevindt zich De Mont Grange oftewel de slapende vrouw. Hier kan je helemaal om heem fietsen zodat je haar van alle kanten kunt bekijken.

Zwitserland

Een dagje biken in Zwitserland behoort ook tot de mogelijkheid. Eerst naar Morgins biken via de eerder vertelde mogelijkheden. Dan afdalen over het asfalt richting Champoussin en na het bruggetje linksaf waar je via leuke tracks langs een waterval helemaal afdaalt naar Monthey (1000 hoogte meters verschil). Via het dal van Monthey ga je naar Bex. Waar je de trein pakt omhoog naar de lift van Villard. Als je uit de lift stapt heb je een mooi uitzicht op de Mont Blanc. En dan krijg je een afdaling van meer dan 2 uur voor je wielen (ook af en toe een klein beetje omhoog) aangekomen in het dal van Monthey weer terug biken naar de andere kant van het dal. En dan sta je onder aan Pas de Morgins. Je kan omhoog biken maar dit is alleen asfalt. Of je pakt de bus en gaat via Champery terug naar Châtel (de beste keuze).

Full Suspension

De mogelijkheden in de Portes du Soleil zijn oneindig. Een fully (full supsension) is aan te raden en neem wat reserveonderdelen zoals binnenbanden (snake bites), remmetjes en je plakspullen mee. Als je een dagje niet gaat biken is er altijd nog genoeg te beleven o.a. raften, grotten, klimmen en eventueel een mooie hike.